NetTalk Central

Author Topic: Another problem with NT 14.14  (Read 1609 times)

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Another problem with NT 14.14
« on: January 10, 2024, 05:16:35 PM »
in 12.62 compile perfect, but not in 14.14
« Last Edit: January 11, 2024, 04:35:49 AM by osquiabro »

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.4
« Reply #1 on: January 10, 2024, 05:25:29 PM »
i don't if this is a problem but in netweb.clw i saw this

!------------------------------------------------------------------------------
NetWebServerWorkerBase.Wrap    Procedure (String p_attr,*Cstring p_Value)
  code
  If p_Value = '' then return ''.
  If p_attr = '' then return p_Value.
  Return ' ' & p_attr & '="' & p_value & '"'

!------------------------------------------------------------------------------
NetWebServerWorkerBase.Wrap    Procedure (String p_attr,String p_Value)
  code
  If p_Value = '' then return ''.
  If p_attr = '' then return clip(p_Value).
  Return ' ' & clip(p_attr) & '="' & clip(p_value) & '"'

!------------------------------------------------------------------------------

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.4
« Reply #2 on: January 11, 2024, 04:35:23 AM »
Example with  problem

Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11171
    • View Profile
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #3 on: January 11, 2024, 06:51:09 AM »
fixed in 14.15

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #4 on: January 11, 2024, 07:44:03 AM »
thanks this fix is very important for my application

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #5 on: January 17, 2024, 01:34:01 PM »
Hi Bruce and thaks for a update

NT 14.15 works, but I don't know why with this version, when I open the embedded, it is very slow compared to other previous versions.

I have two instances of clarion one with NT 12.62 and other with NT 14.15, the version with 12.62 open more fast than 14.15 and with 14.14 open like 12.62

by the way NT 14 is much faster and more stable than 12
« Last Edit: January 17, 2024, 03:10:44 PM by osquiabro »

Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11171
    • View Profile
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #6 on: January 17, 2024, 11:08:03 PM »
define "when I open the embedded" ?

under the hood it is doing more work now when generating non-nettalk classes, so that may have an impact.
But you'd need to be specific so I can see if I see the same effect here.

Cheers
Bruce

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #7 on: January 18, 2024, 03:24:55 AM »
is very difficult to reproduced because is not a template issue that can send example, but let me try to explain step by step.

Open any example provided in NT before NT 14.15 and then embeds, then open any source in embeds and compare the speed of both.

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #8 on: January 18, 2024, 12:48:02 PM »
another problem with NT update is Extremlyyyy slow compile, i have another pc with NT 14.13 and everything work great, but after install NT 14.16 Extremlyyyy slow compile

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #9 on: January 18, 2024, 02:51:54 PM »
for reproduced the problem open any app with more than 100 module, but the problem is after 14.15

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #10 on: January 18, 2024, 03:20:48 PM »
Look at the time it takes to generate, before it was generated in less than 3 minutes.

Begin Batch Processing (Generation and Compile) at 1/18/2024 6:53:00 PM
Total applications to process 1
Clarion 11.0.13630 - Clarion.NET 4.0.13630
---------------------------------------
** Batch Processing (FECIPURV14) ** (1/1)
Code Generation start at 6:53 PM finish at 7:12 PM , elapsed time: 00:19:48.4302987


---------------------------------------
Executing Post Action: Compile
Application: FECIPURV14
Project: FECIPURV14
---------------------------------------
Compile start at 7:12 PM finish at 7:15 PM , elapsed time: 00:22:05.9173442



Johan de Klerk

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
  • Johan de Klerk
    • View Profile
    • Designer Software
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #11 on: January 18, 2024, 08:31:59 PM »
Hi,

On my system the slow compiles (Generating Modules) and slow opening of embeds started about 2 weeks ago.
Windows 11, Clarion 10, NT 11.57.
All other CapeSoft templates up to date.
The only templates that was updated on this system is all the other CapeSoft templates.

I don't think this slow thing could be related to NT 14, well not in my case.

There is a thread on ClarionHub about this: https://clarionhub.com/t/extremly-slow-compile-clarion-11/3637/39

Regards
Johan de Klerk
« Last Edit: January 18, 2024, 08:35:44 PM by Johan de Klerk »
Clarion 10, NT 11.57

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #12 on: January 19, 2024, 04:11:04 AM »
i have two instance of clarion installed one with NT 12 and other with NT 14, with NT 12 Generating Modules and opening of embeds work super fast but after installaled NT 14.15 is working slow.

i don't what happend exactly but the solution in clarionhub post don't work for me

My clarion version is 11 13630
« Last Edit: January 19, 2024, 04:20:27 AM by osquiabro »

Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11171
    • View Profile
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #13 on: January 19, 2024, 05:06:43 AM »
I think I know what's going on, and I'm working on it.

osquiabro

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 666
    • View Profile
    • Email
Re: Another problem with NT 14.14
« Reply #14 on: January 21, 2024, 02:06:15 PM »
I have seen that in every embed that has StringTheory or jfiles that is where it takes a long time to open and compile.