NetTalk Central

Author Topic: Send Email function not working at all PCs  (Read 822 times)

skyong38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
    • Email
Send Email function not working at all PCs
« on: October 26, 2023, 07:38:02 PM »
Hi,

I have implemented send email function to my client. But I found that, same application, send email function works on some PC, some are not (email log, send_date & send_time is NULL).

May I know what am I missing? Need install windows feature for send email? Or any DLL missing?

Thank you.

Regards,
Nelson

Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11130
    • View Profile
Re: Send Email function not working at all PCs
« Reply #1 on: October 31, 2023, 12:01:17 AM »
Hi Nelson,

which build of NetTalk are you using?

Cheers
Bruce

skyong38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
    • Email
Re: Send Email function not working at all PCs
« Reply #2 on: October 31, 2023, 09:38:37 PM »
Hi Bruce,

I am using Clarion 11.0.13505, Nettalk 11.55

Thank you

Regards,
Nelson

Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11130
    • View Profile
Re: Send Email function not working at all PCs
« Reply #3 on: October 31, 2023, 09:43:59 PM »
Hi Nelson,

That's an old NetTalk so may not work with all email systems, but for starters check out;
https://www.capesoft.com/docs/NetTalk11/NetTalk.htm#DeployingAtlsClientOrServer

Specifically the bit about the VC runtime that you'll need to install.

Cheers
Bruce

skyong38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
    • Email
Re: Send Email function not working at all PCs
« Reply #4 on: November 01, 2023, 10:31:29 PM »
Hi Bruce,

I have installed VC runtime, but issue still persist.

Does it means I need upgrade to Nettalk 14 in order to solve this issue?

Thank you.

Regards,
Nelson

Bruce

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11130
    • View Profile
Re: Send Email function not working at all PCs
« Reply #5 on: November 02, 2023, 05:04:08 AM »
H Nelson,

You haven't posted any details, so it's impossible to say if NT14 will work or not. Of course email, like everything else, is changing all the time, so there are changes in NT that _may_ solve your problem. But of course without really understanding what is going wrong it's impossible to know for sure.

Cheers
Bruce